14 Julai 2010

:: Winter 2010 ::




Wafiyah di sekitar WARM Camp 2010 dan Jalan2 Melbourne ^_^






































































^_^



26 April 2010

HidayahStore & Hidayah Quranic Centre :: New Islamic Hub in Adelaide!!




Adik Dina reciting Iqra
Final touch before HidayahStore launching



HidayahStore situated at 192 Payneham Road, Evandale - only 9 km from Adelaide City!


Parents registering their kids at Hidayah Quranic Centre


Bro Niaz and his kids selecting edu books


Bro Ammar watching 'We Remember Allah' edutainment DVD


Bro Nazril Al-Hafiz teaching Adik Syafie reciting Quran


Window shopping ha...


Welcome to HidayahStore Australia!
Officially open on 24 April 2010


04 Januari 2010

:: Cerita Kapal Terbang ::




Hari ni dah hari kelima di malaysia..
Ummi dan wafi sekarang di melawati..
Baba masih di oz....


Malam semalam wafiyah menangis.... tak mau tidur..
susah hati... tapi nak buat macam mana...


sejak sampai malaysia ni pon, wafiyah asyik melekat aje dengan ummi..
bila nampak wan die (baba kepada ummi wafiyah)... lari dan nangis kuat sekali! 
cuma boleh orang perempuan aje yang pegang...


kesian kat orang2 lelaki di malaysia..huhu...
setakat ni, cuma wan (tu pon sekali aje..dan sekejap cuma), uncle lef and uncle sam aje yg berjaya mendukung wafiyah...
mungkin jugak sebab hari pertama sampai tu, baba lang dia buat muka menakutkan, sampai wafiyah jadi cautious (dan fobia) dgn semua yang tak bertudung...huhu..


cuma tinggal 14 hari lagi......
nanti baba wafiyah pulak yg akan sampai malaysia insyaAllah^^






pengalaman naik kapal terbang....
dari melbourne ke kuala lumpur...
perjalanan yang hampir 12 jam, dan cuma lah berdua dengan wafiyah....
sememangnya tak boleh dilupakan...


awal2 perjalanan...
masa di kaunter, staff tu mcm tak puas hati aje...mgkn penat kut..
pastu berat beg pulak lebih limit..kena bayar..tp takpelah....mmg dh siap sedia minda dr awal...

lepas tu bila nak naik pesawat, kena tunggu last skali sbb kalau tak, kena beratur panjang... sbb nye, tak ade privilige utk penumpang yg tua, disabled, yg ada anak dan yg pregnant *mmg tak consider langsung..macam mana malaysia nk maju?nilai kemanusiaan pon buat tak tau...sabar je lah* Lagi pon, kena angkat wafiyah dan tarik beg dlm masa yg sama.... tangan sangatlah sakit....



tp alhamdulillah...start dari sampai aje kat pintu pesawat ada insan2 yang sangat prihatin...


1. terima kasih pada *beberapa* crew2 air asia flight D7 2723... especially pd yg tlg angkat2 kan beg dan serve makanan..sangat berbudi bahasa (semuanya lelaki pulak tu yg tolong..bagus betul! cuma ada sorang je female crew yg dtg menyapa..takpelah..)


2. dan jugak pada saudara Zain (dan rakannya) yang duduk di tempat duduk no. 33, sbb tolong bawakkan beg dan letakkan di tempat simpanan (diorang ni lah the first people yg offer nak tolong masa kat pintu pesawat tu...terima kasih byk2!)...


3. juga pada Mr. Koh di tempat duduk sebelah (dari Klang...dan time tu bersama dgn isteri dan cucu lelaki nya yg berumur 12 thn, akn amek UPSR thn ni) sbb bagi pinjam blanket pd wafiyah, dan berborak panjang dlm aeroplane..


4. juga pada seorang auntie yg tolong tarikkan cabin bag (terlupa nak tanya nama) dari pesawat sampailah ke kaunter kastam...


5. juga pada kak faridah dari permata (dan suami serta rakan2 suami), yang bercuti di New Zealand, sbb tolong tarikkan beg, tengokkan wafiyah masa tunggu beg, dan tolakkan troli bila keluar ke tempat menunggu...


6. lastly, of course pada family baba wafiyah; atuk, opah, wan cik, pakcik shiha dan pakcik sharif (apa name gelaran pakcik2 ni ye?lupa pulak nak tanya..huhu) sbb bila kami keluar aje, semua pon dah ready dgn kamera...and SNAP!!
*gmbr2 di bwh diambil dpd koleksi keluarga..terima kasih semua!^^*


























 

 




untuk berita yang terakhir...
auntie ifa insya-Allah akan menikah~
wafiyah akan dapat uncle baru...alhamdulillah =D
dan pasangan nih akan ikut wafiyah balik ke oz bulan depan! *yay!*


 

itu dulu update kali ni...
jumpa lagi~ *wafiyah mntk diberi perhatian dah...huu*






wslm







p.s. Wafiyah (dan tentulah sebenarnya ummi!;) rindukan baba~






take care ye bang^^



:: Nahnu Muslimun ::

 

Wafiyah

Wafiyah
I was born...
on 24.12.2008...
at Women's & Children's Hospital,
in North Adelaide, South Australia..

I was 3.1 kg..
I did my best to be born
for 29 hours~
Alhamdulillah ^_^

Sofiyah

Sofiyah
I was born...
on 16.09.2010...
at Women's & Children's Hospital,
in North Adelaide, South Australia..

I was 3.3 kg..
I did my best to be born
for 25 hours~
Alhamdulillah ^_^

Harith

Harith
I was born...
on 09.04.2012...
at Women's & Children's Hospital,
in North Adelaide, South Australia..

I was 3.5 kg..
I did my best to be born
for 19 hours~
Alhamdulillah ^_^

Baba (Safwan & Afrah) Ummi Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino